DRUMSCHOOLBAARN

HOME   INFO
MarceltrommelSinterklaas1000b

Drumschoolbaarn is opgezet door drummer Marcel Sapthu. Na jarenlang op een muziekschool drum- en bandles gegeven te hebben, besloot hij in 2009 om zelf een drumles-praktijk op te zetten. De lessen worden gegeven in zijn geÔsoleerde studio aan huis, in een rustige woonwijk in Baarn.

Zijn jarenlange les-ervaring en sympathieke persoonlijkheid, maken hem tot een creatieve en flexibele leraar. Jong en oud hebben met veel plezier en toewijding van zjin expertise mogen genieten.

Elke drum-leerling heeft een eigen niveau en karakter. Dat maakt lesgeven nou zo uitdagend en verfrissend. Iedereen beleeft muziek op zijn of haar eigen manier. Of de leerling nu hoogbegaafd is,  sociaal of verstandelijk beperkt is, Šllemaal kunnen zij plezier hebben in drummen.

Naast individuele/duo-lessen en workshops, geeft Marcel ook aanvullende piano-, gitaar- en basgitaarles. Een drummer die meerdere instrumenten kan bespelen, zal zich in een bandje makkelijker kunnen inleven in andere muzikanten, en begrijpen wat de andere bandleden precies doen.

Er wordt overdag en ‘s avonds les gegeven van maandag tot en met zaterdag.

Marcel Sapthu's eerste openbare
d
rum-performance op 5 december 1981, voor de legendarische Sinterklaas.   

Marcelkit1

Ain't Nobody (Rufus)

MarcelBSO1600

Tijdens zijn middelbare school ontpopte Marcel zich tot een breed inzetbare musicus. Diverse keren speelde hij zichzelf (en mede-musici) de prijzen in. Van liefdadigheids-concerten tot diploma-uitreikingen,
en van workshops tot musicals.
Geen stijl was hem te gek en met het minste geringste, kreeg hij de voetjes van de vloer.  

Na het behalen van zijn havo-diploma nam hij drumlessen bij Joost Lijbaart aan de DJAM in Amsterdam.
Via Joost kwam hij in aanmerking met Jazz, en leerde hij de karakteristieke stijlen van drummers als Tony Williams, Elvin Jones en Jack DeJohnette. " Probeer alles in je spel af te maken, geen look-a-likes!" Een wijze spreuk van Joost, die Marcel altijd is bijgebleven, en vaak komt op borrelen wanneer hij aan het soleren is.

In 1999 werd Marcel toegelaten tot het Conservatorium van Amsterdam. Hier kreeg hij les van drummers Gerhard Jeltes, Marcel Serierse, Cees Kranenburg, Lucas van Merwijk en Danny Sahupala. Slagwerker Victor Oskam drukte Marcel's neus diep in de klassieke wereld van de rudiments en snaredrum-etudes.

Op het Conservatorium kreeg hij ook les van de altijd vriendelijke, geduldige en open-minded piano-docent Berend van de Berg. Ook op dat instrument bleek Marcel zich uitstekend thuis te voelen.

…en van de meest memorabele lessen , was de gastles van de Amerikaanse jazz-gigant Jeff Hamilton. "Don't turn your back on your best friend!" riep Hamilton tegen Marcel, duidend op drummers-best-jazz-friend de ride-cymbal. Want elke keer wanneer Marcel "time" begon te spelen, keek hij uit het raam van het leslokaal, naar het drukke straatleven van de Van Baerlestraat.

2012 © WWW.EDITCORP.NL